Ingredienten
- 3 cl campari
- 3 cl martini Rosso
- 3 cl gin
- Sinaasappelpartjes
Alain
Vanroy Luc
Vanroy Luc
Dit nagerecht is een combinatie van:
Chocolade mousse bruin -884-
Chocolade mousse wit -885-
De werk planning en de opbouw van het glas worden hier vermeld.
-Vul de glazen met de witte chocolademousse en laat opstijven in de koelkast.
-Heb je niet veel tijd hebt, kan een poosje in de vriezer je vooruithelpen)
-Nadien maak je de bruine chocolademousse en giet je deze over de witte chocolademousse.
-Laat ook dan rusten in de koelkast.
Soetemans Robert
Delhaize
Delhaize
Vergadering van maandag 28/10/2022
Aanwezig: Alain, Michel, Luc, Robert en Guy.
Verontschuldigd: Fred
Buffet kookvrienden van 9 oktober in Elingen als enig agenda punt
Huidig aantal geschatte aanwezigen: 70 (Rikke’s band inbegrepen)
Gratis voor iedereen, onze eerste organisatie na covid, te vermelden in uitnodiging
Fred doet een reminder naar de leden en Luc naar de vriendenkring.
Uiterste datum van inschrijving: woensdag 5/10
Menu
-aperitief
-schuimwijn (Fred) met vlierbloesem (nog in voorraad? Guy kijkt na)
-fruitsap
-gerechten
-Hapje
-bordjes met olijven, tzatziki met pico’s en endamame pesto (aan te kopen)
-gerookte zalm met mierikswortel, zure room en rode biet (Alain)
in lepeltjes
-pompoensoep met zwarte woud ham en geitenkaas -426-
in mokka tassen
-quiche met geitenkaas en prei (gerookt spek?) -872-
in cuvetjes
-buffet, menu Deldiche juni ‘22
-Burrata: met appelsien & korianderzaad -856-
-Pincho’s van Iberico met gerookt paprikapoeder. -854-
met venkelsla uit 864
-Citroenkip met Za’atar -857-
-Tomaten met wasabi-mascarpone en pijnboompitten -859-
-Kabeljauw, geroosterd met een korianderkorst -861-
-Flespompoen met gembertomaten en limoenyoghurt -862-
-Wortels, geroosterd met korianderzaad en knoflook -865
-nagerecht
-Fruitsalade zomer -860-
met bolleke ijscrème
-koffie
-drank
-wijn (Luc)
-rode 36 flessen
-witte 24 flessen
-bier en frisdrank (Fred)
Planning
-zaterdag 8/10
-boodschappen: Robert/Michel
-voorbereiding, enkel bestuur 14h
Luc zorgt voor broodjes
-zondag 9/10
8h leden
12h30′ verwelkoming gasten
13h30′ buffet
15h30′ – 16h30 optreden Rikke’s band
Extra benodigdheden
Guy: gastronomen, vlierbloesem, schuimwijn ?, messen, olijfolie, bakpapier, deegrol, vuilniszakken (uit kast)
Luc: tafelpapier, servetten, lepeltjes, chaving dishes, mokka tassen
Robert/Alain: mandoline
Robert/Michel: cuvetjes, koffie, koeken, ciabatta ‘s, ijscrème, gerookte zalm, mierikswortel, zure room, rode biet
(wordt bijgevoegd bij de andere verslagen op de site)
‘De Kookvrienden’ zijn opzoek naar meerdere lesgevers koken.
Bij mogelijke interesse vindt u hier de nodige info. Met dank.
Robert
Robert
Robert
Verslag algemene vergadering De Kring van 20 mei 2022
Beste bestuursleden,
Korte weergave van wat er op de algemene vergadering is besproken:
Vanaf 1 september 2022 verhoging van de energiekost van 25%.
Brouwer zal alleen nog volle bakken aanvaarden voor terugname.
Geen subsidies meer via cultuur voor personeel, waardoor ze naar 1 fulltime gaan ipv 2 half time.
Gasleidingen zijn vervangen
Oude friteuse is vervangen
Nieuwe kookpotten zijn aangeschaft
Er is een brandveiligheid analyse aangevraagd
Ipv van een viskermis te organiseren om de extra kosten te dekken (en waar elke vereniging moest gaan meehelpen) gaan ze een comedyavond organiseren waarbij ze vragen dat elke vereniging 10 toegangskaarten zou willen verkopen.
Elke aanwezige vereniging heeft zich hiermee akkoord verklaard
Onze datum van het eetfestijn is nu ook definitief aan FC Congo gegeven.
Prettige zondag nog
Grtjs
fred
‘De Kookvrienden’ zijn opzoek naar meerdere lesgevers koken.
Bij mogelijke interesse vindt u hier de nodige info. Met dank.
De maandelijkse kooklessen worden herstart zodra dit toegelaten wordt en volledige veiligheid gegarandeerd kan worden.
Het bestuur heeft besloten om vanaf dit jaar geen eetfestijn meer te organiseren.
Met dank voor uw begrip.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi. Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht of hoofdgerecht, mits aanpassen van de hoeveelheden
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht of hoofdgerecht, mits aanpassen van de hoeveelheden
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een hapje bij- of tussengerecht.
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi.
Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht .
Vergadering van maandag 21 maart 2022
Aanwezig: Alain,Michel,Luc,Fred en Guy.
Verontschuldigd: Robert
Fred heeft contact opgenomen met Olivier Dumoulin.
Hij staat open om 1 maand les te geven rond een thema, bv feestmenu voor Kerstmenu…
Luc heeft contact gehad met een Italiaanse Halse kok die ook 2 keer per jaar zou kunnen.
De kok van Belgocatering wordt gevraagd om te depanneren voor de maand mei (16 en 23 mei)
Kooklessen herstarten vanaf mei 2022
Juni gaan we bij Deldiche, Robert vraagt of 20 en/of 27 juni beschikbaar is.
September doen we beroep op de Italiaanse kok
Oktober vraag ik (fred) Olivier of het past
Michel polst bij Frank of hij nog interesse heeft om één keer per jaar een les te geven,
zijn zoon Tom kan ook een alternatief zijn.
Eventueel ook is polsen bij Jeroen voor één kookles per jaar.(fred)
Luc polst bij de zoon van Kris Tressignie of hij interesse heeft.
Bij de herstart van de kooklessen vragen we een toeslag van 10€ per lid per maand.
Vanaf volgend kookjaar vragen we 2x 150€, een betaling in januari en een 2de betaling in de maand juni.
Luc doet een mail naar de leden met de besproken items van de vergadering.
Potentiele koks:
Belgo catering,Olivier Dumoulin,Tom,Frank,zoon Kris Tressignie,Jeroen, Deldiche, Ludovico Italiano.
Wachtlijst nieuwe leden: Dirk Witterwrongel en Patrick Wellens.
Aanvullingen.
*Lesgever kok:
-Uit vorige vergadering. Wie contacteert Oscé, Robert of Fred?
-Frank en Tom staan niet weigerachtig tegenover het voorstel tot éénmalig lesgeven. Laten nog iets weten.
– geïnteresseerde kandidaten kunnen zich melden via het contactformulier van onze site.
Zie melding op de ‘Welkom pagina’ van onze site.
*Geen takeaway dit jaar. Afwachten wat volgend jaar brengt.
*sponsering op de site blijft ongewijzigd.
*persoonlijke info van de leden wordt op de site ajour gezet. Luc zorgt voor de gegevens.
(toeslag kooklessen 2022: 10€ per les of éénmalig 60€ )
De maandelijkse kooklessen worden herstart zodra dit toegelaten wordt en volledige veiligheid gegarandeerd kan worden.
Het bestuur heeft besloten om vanaf dit jaar geen eetfestijn meer te organiseren.
Met dank voor uw begrip.
Vergadering van maandag 15 november
Aanwezig: Luc, Fred, Robert, Alain, Guy
Afwezig: Michel
Geen verslag.
Onderwerp: Zoektocht naar een nieuwe kok.
Vergadering van maandag 27 september 2021
Online: Luc, Fred, Robert, Alain, Michel
Geen verslag.
Voornaamste genomen beslissing werd besproken met de aanwezige leden op de algemene vergadering van maandag 27 september.
Onderstaande mail werd verstuurd naar de leden.
Beste leden,
Verwijzend naar onze AV van maandag ll werd onderstaande overeengekomen
– geen eetfestijn in 2021
– in 2022 kijken we hoe we ons eetfestijn eventueel kunnen vervangen
– kooklessen blijven doorgaan 1 of 2 x maand afhankelijk van het aantal leden
– op 18 en 25 oktober houden we onze kookles bij Deldiche
– de kas sponsort voorlopig nog de huur van de zaal en lesgever
– kooklessen worden aangepast naar
1 apero
1 borrelhapje
1 klein VG
1 klein HG
1 dessertje
aangepaste wijnen bij de gerechten (max 1/2 flesje/man)
leden blijven aanwezig tot zaal en keuken volledige zijn opgekuist
Tot heden hebben onderstaande leden kenbaar gemaakt om te stoppen doch wel lid te blijven van de vriendenkring
– Geert Carlier
– Jasper De Landtsheer
– Leon Devleeshouwer
– Andries Verdegem
– Marc Vereertbrugghen
Indien er nog leden zijn die hun lidmaatschap willen opzeggen, graag een mailtje tegen maandag 11 oktober opdat we onze kooklessen kunnen organiseren
Ik vond het alvast zeer aangenaam om jullie na anderhalf jaar in min of meer in normale omstandigheden terug te zien
Nog een extra bedankje aan onze chefs Michel en Robert, en sous-chef Bernard voor de heerlijke Osso Bucco
Hopelijk tot binnenkort
Luc
Vergadering via WebEX van maandag 3 mei 2021
Online: Luc, Fred, Robert, Guy, Alain, Michel
Verontschuldigd: Guy Verstrepen, Leon (?)
-Omwille van de de heersende pandemie met zijn onzekerheden en de mogelijke risico’s is er besloten om volgende organisaties niet te laten doorgaan:
-BBQ in Elingen (was gepland op 12/9 of 19/9/2021)
-Kookles juni bij ‘Deldiche’
-jaarlijks eetfestijn
-Mits toelating worden volgende organisaties gepland, juiste data nog af te spreken:
-midden juli. algemene vergadering met eten voor de leden. kans tot peiling naar de interesses en de bereidheid van de leden tov het verdere verloop van de kooklessen. Geen terugbetaling lidgeld 2020 bij stopzetting.
Als lidgeld voor 2022 wordt 60€ voorgesteld.
-hervatting van de kooklessen vanaf september-oktober. Of deze nog zullen doorgaan met de huidige kok is af te wachten.
-Huidige formule van het eetfestijn wordt in vraag gesteld. Beslissing is voor later.
-Ingifte recepten via onze site. Enkel toegankelijk voor de leden, afscherming via paswoord.
Enkel recepten met een minimale eigen inbreng worden aanvaard. Wel vermelding bron website bij waardevolle inbreng.
VERWERKING MAANDPRODUCTEN steeds volledige verwerking vanaf bestellijst_VOLLEDIG
man. Nazicht tabel TB_mp003 nog ok?? Niks te schrappen? Zie verder
MACRO M_mp001.
Query
Tabel verwijderen QMP_003_drop_table
Query QMP_003
zaterdag 5 juni 2021 Pagina 5 van 6
man. Aanpassen tabel TB_mp003
-veld ‘refsite’ uitzuiveren ifv zoek plugin Relevanssi
schrappen kleuren, rode, blauwe…
schrappen filets, …
relevanssi zoekt op gedeelte woord. Vb biet en bieten, bieten onnodig
MACRO M_mp002
Tabel verwijderen QMP_005_drop_table
QMP_010_drop_tableGROENTE
QMP_010_drop_tableFRUIT
QMP_010_drop_tableVIS
QMP_005A
QMP_005B
QMP010_groente
QMP010_fruit
QMP010_vis
BERICHT Tabellen TB_mp010_groente_tabel18, TB_mp010_fruit_tabel19, TB_mp010_vis_tabel20 exporteren naar excel en dan import in de site.
zaterdag 5 juni 2021 Pagina 6 van 6
Het bijhouden van de recept en met de ingrediënten en de aanmaak van de bestellijst is een locale ACCESS topassing.
Start verwerking
Werd aangemaakt door query: M01_recepten uit bestanden ,tb02, tc03 en td03, komende vanuit export file van de site.
Nieuwe ingrediënten en recepten inbrengen
-Manueel .txt-bestand aanmaken in notepad vanuit Word document KVjjjjmm met aanzuivering. Opslaan in kookvr/kv/jjjjmm.txt
-Via ‘externe gegevens’ naar Access bestand importeren in ”receptenTXT” met PRIMAIRE SLEUTEL , id
-Bestand TA_recepten aanvullen met ontbrekende gegevens, oa receptnr, porties en de site-link van het recept
Verwerking.
MACRO M_bestellijst1 met SUB MACRO M_bestellijst0_Buvoor
-Tabellen verwijderen
TA_afdelingen_Buvoor, TA_ingredienten_Buvoor, TA_recepten_Buvoor, TA_eenheden_Buvoor, TA_bestellijst_VOLLEDIG_Buvoor, TA_hoeveelh_Buvoor
-Uitvoering query’s
QA01_bu_afdelingen, QA02_bu_recepten, QA04_bu_ingredient, QAO3_bu_hoeveelh, QA05_bu_bestellijst_VOLLEDIG, QA07_bu_eenheden
-Tabellen verwijderen
TA_bestellijst
-Uitvoering query’s met manuele acties
QB02_init_bestellijst, QB03_txtnrwerkbaar
-Manueel velden, receptnr, opm, hoeveelheid in tabel ‘TA_bestellijst’ aanvullen. Ingrediënten en eenheid NIET !! Veld1: blijft ongewijzigd
-Aandacht geen begin spatie in velden.Verder met macro M_bestellijst2
-Tabel Openen TA_bestellijst –DUBBELE WEG—
MACRO M_bestellijst2 Bijvoegen receptinfo, ingrediënt, eenheid
-Tabel Verwijderen
TA_bestellijst_COPY_start
-Uitvoering query’s
QC01_TAwerklijst_COPY, Qc02_info_recept, QC05_hoeveelh_null geschrapt, query beschadigd!!!, QC06_bijv_ingred1, QC06_bijv_ingred2, QC06_bijv_ingred3, QC06_bijv_ingred4, QC06_bijv_ingred5, QC06_bijv_ingred6, QC06_bijv_ingred7, QC07_bijv_eenheid1, QC07_bijv_eenheid2, QC07_bijv_eenheid3, QC07_bijv_eenheid4
QC07_bijv_eenheid5
-Tabellen openen en manueel aanpassen
TA_bestellijst !!!!hoeveelh = 0 naar null was qc05_hoeveelh_null!!!!
TA_Jngredienten – TA_bestellijst en TA_Jngredienten simultaan aanpassen, venster onder elkaar
Manuele acties
TA_bestellijst, ontbrekende of onjuiste ingred, eenheid en nrafd, en TA_Jngredienten, nwe ingred en nrafd, AANVULLEN/VERBETEREN.
AANDACHT eenheid ‘g’ en ‘l’. Te noteren in recept als ‘g.’ en ‘l.’
Controle in volgende macro M03_controle_ingifte
MACRO M_bestellijst3_controle_ingifte
-Uitvoering query’s
QD01_controle_besellijstMETingredienten
Controle met fouten, ingrediënten of nr afdeling van TA_bestellijst en TAJngredienten komen niet overeen. AANPASSEN!!!
MACRO M_bestellijst4
-Tabellen verwijderen
TA_bestellijst_COPY_einde, TA_contr_bestell
-Uitvoering query’s
QE01_BU_bestellijst_einde, QE02_bestellijst_volledig, QE03_aanp_hoeveelh, QE11_contr_bestell_voll_start, QE12_contr_bestellnw_start, QE13_contr_bestellnw_einde
QE14_contr_bestell_voll_einde, QE20_fout_rapport
Bestanden exporteren
TA_afdelingen
TA_bestellijst_VOLLEDIG
TA_recepten
-(oude locale PC: naar kookvr/inbreng oude recepten/’Site bestellijst.accdb’)
-bestanden naar MySQL site kookvrienden—-
-OMZETTEN NAAR DATABASE SITE ‘MYSQL’
dmv kookvr/export naar MSQL/msa2mys_5_5_0_282.exe
(is het gedownloaded programma uit https://www.bullzip.com/products/a2m/info.php —- Access To MySQL)
-msa2mys_5_5_0_282.exe uitvoeren, 3 bestanden aanduiden steeds ‘next’
-AANMAAK bestand \dumpjjjjmmdd.sql op kookvr/export naar MSQL.
-Best bestandsnaam DATUM aanpassen!!! In het scherm ‘destination file’
-controle aantal artikels:
vb Table: TA_afdelingen – 11 records moved
Table: TA_bestellijst_VOLLEDIG – 8161 records moved
Table: TA_recepten- 820 records moved
MSQL admin –import kookvr/export \dumpjjjjmmdd.sql naar MSQL.-
-WEBHOSTING – IMPORT IN DATABASE: Kookvr/export…/ftplogin.doc
(-LOCALHOST: Opload naar XAMPP, duurt wel lang— testen met . Http://94.225.192.191/test/a01.php
(bijkomende info op: https://vevida.com/help/access-database-omzetten-naar-mysql/
–> Access-database exporteren met Access To MySQL)
Vergadering via WebEX van maandag 3 mei 2021
Online: Luc, Fred, Robert, Guy, Alain, Michel
Verontschuldigd: Guy Verstrepen, Leon (?)
Geen kookles Deldiche in juni, verdagen naar het najaar.
Begin september kooklessen hervatten mits nodige maatregelen?
Vraagteken bij ons eetfestijn, wss niet met capaciteit van andere jaren.
Voorstel om nog één jaar uit te stellen, financieel kunnen we dat normaal overbruggen, is unaniem goedgekeurd binnen het bestuur.
Voorstel van Robert om te starten waar we geëindigd zijn, dwz met een algemene vergadering.
Voorstel om algemene vergadering te doen maandag 27 september.
Toetsen bij de leden op die vergadering wie nog de drive heeft om door te gaan met de kookvrienden.
“Als” we in september starten is Jeroen nog bereid om verder te doen met de kookvrienden.
Momenteel geen nieuws meer van hem.
Datum van BBQ annuleren voor september 2021.
Menu’s “eigen inbreng” op de site enkel voor de leden toegankelijk maken.
Het mag niet de bedoeling zijn om recepten gelinkt aan bepaalde warenhuizen of dergelijke op onze site te promoten.
Telkens de bron vermelden van waar het recept komt.
Opmerkingen en acties:
Fred:
Ik heb alvast de zaal voor de BBQ geannuleerd voor sept 2021
En ik heb een aanvraag gemaild naar de kring voor maandag 26/9/21
Luc:
En ter aanvulling en iets duidelijker werd er afgesproken om
– kooklessen te hervatten in oktober na AV
– verplaatsen van eetfestijn naar 2022
-Het is de administrator of de auteur die de recepten, als berichten, inbrengt.
Een auteur kan alleen berichten en recepten plaatsen.
Dus geen pagina’s en ook geen nieuwe categorieën.
Hij kan ook alleen zijn eigen berichten aanpassen, dus niet de berichten van anderen.
Een auteur kan afbeeldingen of andere media toevoegen aan een bericht, maar hij kan geen afbeeldingen of andere media bewerken of verwijderen uit de mediabibliotheek. Ook reacties kunnen niet bewerkt of verwijderd worden door een auteur.
-Inbreng recept gebeurde in eerste instantie met de plugin ‘Ultimate Recipe Maker’, 833 als laatst receptnummer,. Vanaf eind 2020 met de plugin ‘WP Recipe Maker’.
Verschil tussen de twee is praktisch niet merkbaar voor de gebruiker. Wel merkbaar voor de inbrenger. De oude ingifte hebben het type ‘recept’ en de nieuwe ‘bericht’. Verschil is ook te zien bij de functie ‘bewerken’. De oudere recepten worden bewerkt in het bericht zelf. De nieuwe via de plugin in het bericht of rechtstreeks met de plugin..Zie verder
Gebruik WP Recipe Maker
Opbouw recepten
Nakijken of gerecht reeds bestaat.
Zo ja, nodige categorieën bijvoegen.
Zo neen, volgend receptnummer toekennen.
Receptnummer in titel wordt gebruikt bij de aanmaak van bestellijsten.
-inloggen: hoe?
1.Voorbereiding:
Werkwijze op lokale Windows PC.
Het basis document kan opgemaakt zijn in het om het even welke formaat.
Inkom uit de site zelf, ‘interne keuken’/’eigen inbreng’ wordt best naar eigen PC gedownload, via het dashboard, om dan verder te kunnen bewerken.
(handje op afbeelding en klikken om te vergroten)
1.1 Bewerken bronbestand
-Inkomend bronbestand zo nodig openen als platte tekst, *.txt, zonder besturingstekens, zonder kaders, zonder….
Kan in ‘notepad++’, of in brackets of … .
(Word bevat ook de mogelijkheid tot opslag in een *txt-bestand via keuze in ‘opslaan als’
Best niet te gebruiken, geeft niet hetzelfde resutaat. oa inspringen blijft behouden..)
In de huidige werkwijze, met de plugin ‘WP Recipe Maker’, kan een Word-cocument ingebracht worden.
-Bewerken basis document:
lege regels verwijderen, via ‘bewerken’
opkuisen, sturingstekens
aparte lijn per ingrediënt en per instructie…
aanduiding eenheid van hoeveelheid:
g staat voor gram,gr…
l staat voor liter
*txt-bestand opslaan
1.2 Bewerken en upload media
nieuwe foto’s of films:
media uit eigen PC met duidelijke naamgeving en receptnr
vb aardbeenitaart999
eventueel aanpassen via foto programma, ‘paint net’…
grootte, afmetingen in pixels, na te zien online in de site
selecteren en uploaden
Media slepen of selecteren en oploaden via openen
2.1 Inbreng oude, vervallen, werkwijze:
-1.Toevoegen recept via plugin WP Ultimate Recipe
Schermafdrukken in onderstaande ‘gallery’, handje en klikken om te vergroten.
fig1. Kies op dashboard ‘recepten’ en dan toevoegen
fig2. Importeer volledig vanuit platte tekst, notepad++ ctrl+A —ctrl+X — crtl+C
fig3. Definieer recept regios, enkel ingrediënten, instructies en notities, en geef er een kleur aan.
fig4. Controleer ingebrachte gegevens en druk op gebruiken onderaan recept
fig5.
-Vul recepten hoofd titel in. Eerste woord Is belangrijk, alfabetische selecties gebeuren hierop. Titel in recept zelf blank laten, hoofdtitel wordt overgenomen
Als eerste woord wordt het voornaamste ingrediënt gekozen. Bij verschillende wordt de keuze volgorde: vlees, vis, vegie
-vul het aantal porties of personen of ….in
2.2 Inbreng nieuwe werkwijze:
2.2.1 Opstarten
Twee mogelijkheden:
A1: Naar Berichten, ‘Nieuw bericht’
Ofwel
B1: Rechtstreeks naar WP Recipe Maker
2.2.3 Importeer volledig vanuit bron bestand ctrl+A —ctrl+X — crtl+C
2.2.4 Aanduiden recept onderdelen, enkel ingrediënten, instructies en notities, en geef er de overeenkomstige kleur aan.
2.2.5 Aangeduide recept onderdelen, waarden, bewaren
2.2.6 Recept onderdelen één per één aanpassen
Met controle van de ingifte vooraleer verder te gaan
Ingrediënt, enkel het ingrediënt zelf vermelden, specificaties in de noties
hoeveelheid, enkel de aanvaardbare gebruiken.
Eventueel media, afbeelding of opname, bijvoegen bij een instructie.
Bijvoegen media in instructie lijn
media aanduiden en ‘kiezen’
Wordt bijgevoegd in de instructie lijn,
2.2.7: Na laatste aanpassing ‘Opslaan en sluiten’
– bestaande foto’s, uit oude site over te nemen. Werden in principe automatisch overgenomen. Toch nog te controleren.
3 Afwerking inbreng recept
3.1 Aanduiden categorieën .
De recepten komende uit praktijd les moet minstens één categorie bevatten uit volgende vier groepen.
1- menu gang algemeen.
aperitief – hapje – voorvegi/voorvis/voorvlees – soep – hoofdvegi/hoofdvis/hoofdvlees – nagerecht
2- menu gang met aanduiding maand. Keuze maandrecepten
aper01..12, hap01..12, voor01..12, soep01..12, hoofd01..12, nager01..12
3-jaartal
1998 ….2018 (voorlopig nog wel. Meerwaarde nog te bekijken)
4-Maandmenu
menu+mnd (menujanuari) Enkel de maandmenu’s van de laatste maanden worden getoond.
Deze categorie van de vorige maand moet verwijderd worden uit de vorige gerechten anders worden extra recepten getoond voor deze maand.
Eventuele extra categorieën, zo van toepassing
‘eigen inbreng’
eetfest+jjjj (eetfest2018)
(andere mogelijke recept specificaties, maaltijd, keuken…, worden voorlopig? niet gebruikt )
3.2. Voeg eventueel afbeelding toe, hoofding recept
3.4. Ga terug naar dashboard ‘berichten’ en dan ‘alle berichten’
-controleer titel en ingebrachte categorieën en bekijk het recept
Recept oproepen, bewerken ….en sluiten
Met grote verslagenheid melden wij u het overlijden van Albert Pint.
Albert is zaterdag namiddag op 82-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een tragisch ongeluk.
Hij was de vader van Katleen en schoonvader van onze voorzitter Luc.
Albert was een graag gezien man op ons eetfestijn als helper van het eerste uur en op tal van andere activiteiten als levensgenieter, samen met zijn vrouw Agnes.
De plechtigheid kan gevolgd worden via livestream https://vimeo.com/533105254/4033f4c865
(klikken om te vergroten)
Actie van de Makro: https://www.leuksteuntje.be
Met deze actie kan je onze vereniging , de kookvrienden, steunen door er uw aankopen te gaan doen.
3% van de waarde van je aankopen gaat automatisch, na registratie natuurlijk, naar de kookvrienden.
Als vereniging kan je tot 3 000 euro aan aankoopwaarde verzamelen, wat niet niks is natuurlijk.
Alle info op https://www.leuksteuntje.be
Drie stappen
1 linken aan de kookvrienden op leuksteuntje.be
2 Ga winkelen bij Makro
3 3% van de waarde van je aankopen gaat automatisch naar de kookvrienden
Vertel dit door aan vrienden , familie of kennissen.
Moelleux chocolade als nagerecht. Veel mensen wagen zich niet aan de bereiding van een warme moelleux, en toch gaat het heel eenvoudig.
-Menu november 2020 met word document
-Menu oktober 2020 met word document
–Menu mei 2020 met word document
Onze laatste maandmenu’s met de aanklikbare recepten.
November 2020 :
-Menu oktober 2020 met word document
–Menu mei 2020 met word document
Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote betekent letterlijk vertaald ’tussen de ribben’ en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het rund.
De zeebaars behoort tot de orde van baarsachtigen. De volwassen vis is gemiddeld 50 cm, maar kan een lengte bereiken van 103 cm en een gewicht van 12 kg. De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar.
Zeebaars wordt voornamelijk gevangen met behulp van midwatertrawlers maar ook lijngevangen. Bij lijngevangen zeebaars worden lijnen gebruikt met wel 100-1000 haken. Aan die haken zit aas zoals inktvis, zandspiering of sardine die twee uur in zee hangen voordat ze opgehaald worden.
Veel van de lijngevangen zeebaars komt uit Bretagne.
Zeebaars fileren en ontvellen kun je hier zien.
Hoe pladijs fileren ? Druk hier
Onze laatste maandmenu’s met de recepten.
Menu mei 2020 met word document
–Menu april 2020 met word document
-Menu maart 2020 met word document
–Menu februari 2020 met word document
–Menu januari 2020 met word document