Bisque van garnalen
Porties 4
Ingredienten
- 600 g garnalen ongepeld
- room eventueel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepel peterselie fijngehakte
- takje tijm
- laurierblaadje
- 2 eetlepel pastis
- 1 doosje saffraan
- cayennepeper
- 3 eetlepel olijfolie
- pezo
Instructies
- Pel voor de afwerking 200 g garnalen, bewaar de pellen
- Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie tot alles mooi kleurt.
- Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie,tijm en laurier toe en laat nog enkele minuten stoven.
- Voeg 400 g ongepelde garnalen, de pellen, de pastis,saffraan, cayennepeper en 1.2 l water toe.
- Roer goed om en laat 20 min onder deksel garen op een laag vuur.
- Verwijder het takje tijm en de laurier. Mix de soep en passeer door zeef.
- Warm de bisque weer op. Klop room lobbig en serveer met de gepelde garnalen en wat peterselie.