Kaastaart met ananas en speculaas
Porties 6 personen
Ingredienten
- 1 rol kruimeldeeg
- 500 g kaas halfvolle
- 4 eieren
- 225 g ananas stukjes op blik
- 150 g suiker
- 75 g speculaas
- 30 g pudding vanille
Instructies
- Laat de ananasstukjes goed uitlekken.
- Verkruimel de speculaas ( in een plastiekzak en met een deegrol erover rollen),
- het eigeel van het wit scheiden,
- de kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm leggen, goed aandrukken en met een vork in prikken.
- Leg daarna drie vierde van de gekruimelde speculaas op de bodem en verdeel er de ananas stukjes over.
- Klop de eidooiers los met het puddingpoeder, roer de suiker door de verse kaas
- de eiwitten héél stijf kloppen en met de kaasbereiding mengen.
- Dit gieten we dan over de ananas en verdelen de rest van de speculaas over de randen van de taart.
- In een voorverwarmde oven (175°) gedurende ongeveer 45 à 55 minuten.
Notities
Op een dessertbordje eventueel met wat seizoenfruit versieren