Appel. Suikertaart met Jonagold appeltjes
Porties 1 taart
Ingredienten
- 2 appelen dikke jonagold
- 300 g kruimeldeeg gereid
- 2 eieren
- 75 g boter
- 200 g bloemsuiker
- 35 g amandelpasta = marsepein of broyage
- 1 dl room verse
- 1 limoen
- vanille-ijs
Instructies
- Schil de appeltjes en snij ze in schijfjes.
- Bak ze lichtjes aan in wat boter met wat jus van de limoen.
- Meng de eieren met de room en roer de bloemsuiker door de amandelpasta.
- Spreid het kruimeldeeg uit met een deegrol in cirkel vorm van ongeveer 35 cm.
- Doe het deeg in een licht beboterde vorm en prik lichtjes in met een vork.
- Wanneer men het kruimeldeeg zelf maakt is het raadzaam om het 1 nacht te laten rusten in de koelkast.
- Wrijf het mengsel van suiker en pasta op het deeg.
- Giet hierboven de room met eieren.
- Leg hierop de appeltjes en voeg wat kleine klonters verse boter toe.
- Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180° en laat een half uurtje bakken.
- Haal ze uit de oven en laat even rusten op een rooster.
- Dien ze lauw op met een bolletje vanille-ijs.