Schartongfilets in filodeeg met spinazie
Porties 10
Ingredienten
- 2 kg schartong mooie van circa 400 g stuk
- 10 plakjes zalm gerookte
- 1 kg spinazie verse jonge
- 10 blaadjes Filodeeg
- 4 sjalotten
- 5 dl witte wijn droge
- 5 dl visfumet
- 100 g boter verse
- 2 waterkers botten
Instructies
- Fileer zorgvuldig de tongfilets.
- Reinig de spinazie en ontdoe ze eventueel van de harde nerven.
- Blancheer de spinazie.
- Beleg 2 tongfilets met een plakje gerookte zalm en daarop de koude geblancheerde spinazie.
- Rol ze op in een cilindervorm en verpak ze in de filodeeg.
- Zorg met behulp van wat water dat de pakjes goed gesloten zijn.
- Bak de rolletjes in de oven op een geoliede plaat gedurende een tiental minuten op 200 °C.
- Stoof de fijngehakte sjalotten aan in wat olie.
- Blus met de witte wijn, de fumet en de room.
- Laat inkoken tot de helft.
- Voeg de gekuiste en van de stelen ontdane waterkers toe.
- Mix dadelijk het geheel voor het behouden van de mooie groene kleur.
- Monteer met de boter en breng op smaak met peper en zout.
- Dresseer de schuingesneden rolletjes op de warme borden en napeer de saus er rond.
- Versier eventueel met enkele takjes waterkers.
- Men kan de schartongen vervangen door een andere vaste vis zoals griet, snoekbaars,.. maar dit drijft de prijs enorm de hoogte in!