Griet met citroenaardappel -905-
Porties 4
Ingredienten
Griet
- 1 griet van 2 kg
- olijfolie
Citroenaardappel
- 4 aardappelen bintje
- 1 citroen
- Olijfolie
- pezo naar smaak
Ratatouille
- 1 paprika rode
- 1 paprika gele
- 1 courgette
- 150 g champignons de Paris
- olijfolie fijne
- pezo naar smaak
Afwerking
- basilicum
- olijfolie
Instructies
Griet
- Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.
Citroenaardappel
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, kruid.
Fijne ratatouille
- Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise. Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise. Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.
Basilicumchips
- Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.
Griet
- Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.
Notities
Philipe Meyers North Sea chefs