Oester, gegratineerd. Bis
Porties 4
Ingredienten
- 12 oesters
- 80 g parmezan geraspt
- 1 citroen onbehandelde (sap en schil)
- 100 g rucola
- 125 ml room half opgeklopt
- olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 bosje koriander fijngehakt
- 1 chilipeper rode (fijngehakt)
- pezo
- 500 g Zeezout grof
Instructies
- De oester openen en het sap opvangen.
- Het sap door een zeef steken en een weinig witte wijn. toevoegen.
- Aan de kook brengen samen met het vruchtvlees.
- Na het koken het vruchtvlees verwijderen en warm houden.
- De room toevoegen, wat laten inkoken en afwerken met boter en kruiden met peper en zout.
- Het oestervlees in een gepocheerd spinazie blad wikkelen en terug in de schelp plaatsen, naperen met de saus en in een warme oven gratineren.
- Bediening
- Op een ondertasje als aperitief hapje of een oesterbord als voorgerecht.
Notities
Het oestervlees kan het best warm worden gehouden in een vochtige warme doek. Indien men een grote hoeveelheid saus moet maken is het beter dat men voor de boter.