Varkenshaasje in een groenkruidenjasje
Porties 6
Ingredienten
- 1,3 kg varken haasje
- 1 bot peterselie platte
- dragon
- kervel
- koriander
- basilicum
- varken sneetjes
- 20 reepjes spek gerookt
- 600 g aardappel. vastkokende
- 1 gember
- 6 sjalotten
- 100 g olijven zwarte ontpitte
- 1,5 l gevogeltebouillon sterke
- sesamzaadjes
- 1 eiwit
Instructies
- Hak de kruiden allemaal heel fijn en voeg het licht losgeklopt eiwit toe.
- Leg de spekreepjes mooi naast elkaar.
- Doe hierop de kruidenmengeling.
- Kruid met peper en zout.
- Leg het filetstuk er op en wikkel voorzichtig toe.
- Wikkel daarna in een varkensnet.
- Braad even aan in schuimige boter en bak verder in de oven op 185°C gedurende een kleine 15 minuten.
- Snij de aardappelen in kasteelvorm en kook beetgaar af.
- Sauteer ze daarna in wat sesamolie met wat zaadjes. Hou dit warm.
- Sauteer de fijne sjalotten in wat boter.
- Voeg de fijn gesneden gember toe en de gehakte zwarte olijven.
- Bevochtig met de fond en laat een 10 tal minuten doorkoken zodat de sjalotten lichtjes konfijten.
- Snij de filet in stukken van 3cm.
- Leg ze in een warm diep bord.
- Voeg een drietal aardappelen per persoon en oversaus rijkelijk met de bouillon.
- Dit gerecht kan ook met een risottorijst gegeten worden.