Frangipane taart
Porties 8
Ingredienten
- 1 bladerdeeg rol kant-en-klaar uitgerolde
- 180 g bloem zelfrijzende
- 200 g boter melkerij
- 300 g suiker
- 100 g amandelen gemalen poeder
- 2 eieren
- 8 eetlepels melk koude
- 1/2 flesje amandelextract
- abrikozen confituur
- taartvorm van 26 à 28 cmdiameter
Instructies
- Het deeg in de ingevette taartvorm leggen en goed aandrukken, de bodem inprikken met een vork.
- De boter zachtjes laten smelten (niet te warm) en dan achtereenvolgens de suiker, de hele eieren, de melk, de amandelen, de amandelessence en als laatste de zelfrijzende bloem toevoegen.
- Elk ingrediënt goed mengen met een garde alvorens het volgende eraan toe te voegen.
- Op de taartbodem een laagje abrikozenconfituur uitstrijken.
- Het amandelmengsel in de taartvorm gieten en er voor zorgen dat het gelijkmatig verdeeld is.
- In een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende +/- 35 minuten afbakken.
- Met een naald insteken en als het droog is, is ze klaar.
- Op een rooster leggen en bestrijken met de jam(bovenkant) om een mooi glanzend effect te verkrijgen.
- Bediening
- Na afkoeling op een dessert bord.