Victoriabaars, geschubde in botersaus en witloof
Porties 4
Ingredienten
- 320 g victoriabaas zuivere visfilet
- 1/2 courgette
- 4 struikjes witloof. niet te dik
- room
- olijfolie peper en zout
- 1 teentje look
- 1 glas witte wijn
- 250 g boter
Instructies
- De vis in 4 porties verdelen, kruiden met peper en zout en in een beboterde ovenschaal leggen.
- De courgette wassen en deze in de lengte mooi in twee snijden.
- Daarna in fijne plakjes snijden en in kokend water onderdompelen, onmiddellijk uithalen en in ijswater afkoelen.
- Op een handdoek laten uitlekken en deze deze dan trapsgewijs op de visfilet plaatsen.
- Afkruiden met peper en zout en besprenkelen met een beetje olijfolie die vermengd is met wat gehakte look.
- Witloof in reepjes snijden en aanstoven in een pan met wat boter en olijfolie, afsmaken met peper en zout.
- Men maakt een reductie van kippenbouillon en room en afwerken, op het laatste moment, met koude boter.
- Afsmaken met peper en zout.
- Men voegt wat wijn bij de vis en laat deze in een voorverwarmde oven garen.
- Bediening
- Op een warm bord.
- Men maakt een sokkel van het witloof, plaatst er voorzichtig de vis op en de saus heel voorzichtig rond de vis.
Notities
De schijfjes courgette moeten juist een tikkeltje warmte gehad hebben opdat ze mooi mee plooien.