Zalmtartaar, torentje met krokantje met wasabi furikake -951-
Porties 4 personen
Ingredienten
- 200 g kraakverse zalm zonder vel en zonder graten
- 2 sjalotjes kleine, fijngehakt
- Lea and Perrins Worcestershire® saus naar smaak
- Tabasco® naar smaak
- Fleur de sel
- 5 cl olijfolie
- 1/2 ½ citroen sap van
- ¼ bussel peterselie platte, fijngesneden
Krokantje met wasabi furikake
- 90 g eiwit
- 50 g olijfolie extra vierge
- 90 g bloem
- Wasabi furikake
- sesamzaad zwart
- Fleur de sel
Afwerking
- 1 eetlepel zalmeitjes
- paprikapoeder gerookt
- peper van de molen
- 200 g mayonaise
- 1 theelepel mosterd groene
Instructies
Krokantje met wasabi furikake:
- Meng 90 g eiwit met 50 g goeie olijfolie en 90 g bloem tot een glad deeg in de staande mixer type KitchenAid of met de klopper.
- Verdeel het deeg op 2 grote bakmatjes en wrijf zeer dun open met een paletmes.
- Bestrooi met voldoende wasabi furikake, zwart sesamzaad en fleur de sel.
- Bak lichtbruin en krokant in de oven op 170° C gedurende ca. 9 à 11 min.
Zalmtartaar
- Hak de zalmfilet, doe deze in een slakom en voeg de gehakte sjalotjes toe. Voeg dan naar smaak Lea and Perrins Worcestershire®-saus, Tabasco, peper en fleur de sel toe en meng met een vork.
- Giet er de olijfolie beetje bij beetje bij en blijf mengen. Werk af met citroensap. Kruid bij naar smaak.
- Verdeel het zalmmengsel in 2 gelijke delen. Meng de platte peterselie onder een van de delen. Verdeel elk deel in porties van 25 g zoals een tartaar.
Groene saus
- Meng 200 g mayonaise met 1 tl groene mosterd.
Afwerking
- Leg een krokantje in het midden van een bord. Schik er een portie zalmtartaar met peterselie op. Schik er terug een krokantje op en vervolg met een portie zalmtartaar natuur. Dek af met een krokantje.
- Spuit met een spuitzak de groene saus op de vrije ruimte van elk bord. Strooi er zalmeitjes over en werk af met (gerookt) paprikapoeder.
- Serveer meteen.
Notities
Soetemans Robert