Hamrolletje met asperges -492-

Afdrukken

Hamrolletje met asperges

Porties 4

Ingredienten

  • 4 sneden ham
  • 8 asperges niet te dikke
  • Wat Sla
  • 1 tomaat
  • 2 eieren hardgekookte
  • Wat worteltjes geraspte
  • 1 doosje groentemengeling
  • mayonaise eidooier mosterd citroen olie peso
  • 1 weinig peterselie gehakte als garnituur.

Instructies

  • Men kookt de asperges gaar. Indien uit blik, goed laten uitlekken.
  • Men rolt ze in de ham en laat de puntjes uitsteken.
  • Men maakt de mayonaise redelijk dik en doet deze in een spuitzak.
  • De groentjes reinigen, de groentemengeling goed spoelen en laten uitlekken.
  • De geraspte worteltjes kan men eventueel afsmaken met peso en een weinig suiker en wat citroensap of azijn en paar druppeltjes olie.
  • Bediening
  • Men verdeelt de sla mooi over het ganse bord (buiten de randen).
  • In het midden plaatst men een sokkel van de groentemengeling, die men afgesmaakt heeft met wat mayonaise, peso en een fijn gehakt uitje.
  • Daar bovenop plaatst men het hamrolletje.
  • Rondom versieren we met tomaat, hardgekookt ei en worteltjes.
  • Op het rolletje spuit men een weinig mayonaise.
  • Men werkt dit alles af met wat gehakte peterselie.

Notities

Men kan gekookte of gerookte ham gebruiken naar eigen voorkeur. Tevens kan men de worteltjes vervangen door een andere of meerdere groentjes.