Chorizo, panna cotta -809-
Porties 15
Ingredienten
- 2 blaadjes gelatine
- 500 ml room
- 1 sterke chorizoworst
- enkele druppel(s) tabasco
- pezo
- peterselie fijn gehakt
Instructies
- Week de gelatine in koud water.
- Snijd van de chorizo zes dikke schijfjes.
- Doe de schijfjes chorizo samen met de room in een steelpannetje en breng aan de kook op het vuur.
- Haal van het vuur zodra de room begint te koken, dek af en laat 15 minuutjes trekken.
- Haal de stukjes chorizo uit de room en roer er de gelatine onder. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en enkele druppeltjes tabasco.
- Giet de geïnfuseerde room in glaasjes en zet ze minstens twee uur in de koelkast.
- Snijd de rest van de chorizo in kleine stukjes en bak krokant in een pan zonder vetstof.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de panna cotta met de krokante stukjes en werk af met fijngehakte peterselie.