Blini's met auberginekaviaar -808-
Porties 15
Ingredienten
- 30 blinis
- 550 g aubergine
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0,5 koffielepel(s) komijn
- 0,25 theelepel paprikapoeder.
- 1 limoen het sap
- enkele takjes verse peterselie
- 125 g zure room
- 100 g granaatappelpitjes
- enkele blaadjes koriander
- enkele blaadjes Munt
- pezo
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de aubergines in de lengte en maak met een mesje diagonale inkepingen in het vruchtvlees.
- Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf ze in met olijfolie.
- Kruid ze met komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
- Bak de aubergines gedurende 40 minuten in de oven, tot ze goed geroosterd zijn.
- Laat de aubergines even afkoelen en snijd ze in stukken.
- Doe de stukken in de blender en mix tot een smeuïge massa.
- Voeg limoensap en peterselie toe en mix nog eens kort.
- Schep op elke blini een lepeltje auberginekaviaar en een toefje zure room.
- Werk af met enkele granaatappelpitjes, koriander en munt.