Tartaarsaus
Porties 1
Ingredienten
- 2 eierdooiers
- 1 ei hardgekookt
- 0,5 l Olie plantaardige
- 2 eetlepels citroensap of azijn
- pezo
- 1 scheutje witte wijn droge
- peterselie fijngehakte
- dragon fijngehakte
- sjalot zeer fijngesneden
- kappertjes zeer fijngesneden
- bieslook fijn gesneden
- augurk zeer fijngesneden
Instructies
- Het hardgekookt ei zeer fijn pletten en we maken hiermee een mayonaise.
- We mengen de eierdooiers, het geplette ei, de mosterd, een scheutje witte wijn en een eetlepel citroensap en kruiden met peper & zout naar smaak.
- (Let op met de hoeveelheid zout, te veel zout zorgt ervoor dat we opnieuw kunnen beginnen, dus proeven is hier aangewezen).
- We lengen geleidelijk aan met olie en roeren hierbij steeds in dezelfde richting.
- Wanneer de saus te dik wordt voegen we een scheutje citroensap bij met wat olie.
- We mengen de mayonaise met de fijngehakte sjalot, peterselie, kappertjes, dragon en augurkjes.
- We werken af met bieslook.
- Deze saus wordt bij uitstek opgediend bij visschotels.