Foubonnesoep met korstjes
Porties 4
Ingredienten
- 2 uien
- wat prei wit
- 1 stukje selder bleekselder
- 1 tas bonen droge
- beetje t tomatenpuree
- 1 snede Brood
- 1 stukje spek gerookt
- boter
- pezo
- weinig Kippenpasta
Instructies
- De groentjes goed reinigen en wassen.
- De boontjes op voorhand een uurtje of twee in veel water weken. (gaat ook zonder te weken maar de kooktijd is dan langer)
- De groentjes stoven zonder te kleuren, wat tomatenpuree toevoegen en wat laten meestoven.
- Bevochtigen en kippenpasta aan toevoegen.
- De boontjes erbij, aan de kook brengen en tenslotte, het stukje spek erbij.
- Op een zacht vuurtje garen.
- Wanneer het spek gaar is, eruit nemen en in kleine stukjes snijden voor de garnituur.
- Eens gaar, 2 maal mixen en afsmaken.
- Het brood in stukjes snijden en in de oven zonder vetstof kleuren.
- Bediening
- In een warm soepbord met als garnituur het spek en de korstjes.
Notities
De bedoeling is dat de soep niet rood is maar een roze schijn heeft.