Kippenborst, lepeltje met sinaasappel en munt
Porties 20
Ingredienten
- 1 kip borstfilet
- 2 sinaasappels
- 10 blaadjes munt
- weinig boter
- olijfolie
- Pepermolen
- kippenkruiden
Instructies
- Men pelt de sinaasappel à vif en snijdt deze dan in kwartjes, daarna versnijdt men de kwartjes in 3 à 4 stukjes naargelang de grote en dikte.
- De kippenfilet snijdt men in blokjes van 1 cm op 1 cm, waarna men deze, met de kippenkruiden en een weinig olijfolie, een tijdje laat marineren.
- De munt blaadjes versnijdt men in een mooie julienne.
- Op het laatste ogenblik bakt men de kip in een weinig boter goudbruin.
- Eens gaar, doet men er de stukjes sinaasappel en de munt bij.
- Eventjes laten opstoven en, na een goede draai van de pepermolen, opdienen .
- Bediening
- Op een porseleinen lepeltje of in een porseleinen potje.
Notities
De kip niet te taai laten worden . Munt op het laatste moment bijvoegen voor het behoud van de kleur.