Wortels, geroosterd met korianderzaad en knoflook -865-
Porties 4 personen
Ingredienten
- 1 kg wortels geschrapt, in repen van 11/2 x 8 cm (850 g)
- 1 eetlepel honing vloeibare
- 11/2 eetlepel. olijfolie
- 11/2 thee!epel korianderzaad licht gekneusd
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 5 takjes tijm
- zeezout grof
- peper zwarte
Instructies
- Verhit de oven tot 220 °C.
- Doe de wortels in een grote kom met de honing, olie, korianderzaad, knoflook, 11/2 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Meng alles goed en verspreid de wortels over 1 of 2 grote met bakpapier beklede bakplaten. Rooster ze 30 minuten in de oven tot ze gaar en gekaramelliseerd maar nog helder goudgeel zijn; meng 3 minuten voor het einde van de oventijd de tijm door de wortels.
Notities
Honing, knoflook, tijm en koriander: allemaal buitengewoon goede begeleiders van geroosterde wortels.
Dit bijgerecht is vooral erg lekker bij Lamskoteletten Lamszwezerik, kipsupréme, gekónfijte eendenbout, longhaas, tarbot, kabeljauw, octopus, en Risotto van parelgort
Dit bijgerecht is vooral erg lekker bij Lamskoteletten Lamszwezerik, kipsupréme, gekónfijte eendenbout, longhaas, tarbot, kabeljauw, octopus, en Risotto van parelgort
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi. Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.