Fazanten filets soep met champignons en truffel carpaccio -969-
Porties 4 personen
Ingredienten
- 800 g champignons witte en grof gesneden
- 1 ui geschild en in stukjes gesneden
- 1 teentje l ook gehakt
- 50 g boter
- 1,5 l bouillon gevogelte
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 100 g boter
- 60 ml slagroom
- pezo met witte peper
- 2 champignons in flinke dunne plakjes gesneden
- truffel carpaccio op olie
- olijfolie extra
- kervel fijn gehakt
- 2 fazanten files
Instructies
- Stoof de ui, look en champignons in boter. Blus met de gevogelte bouillon en voeg de tijm en laurier toe. Laat dit tot de helft inkoken
- Mixs de soep met een staaf mixer en giet de soep door een fijne zeef.
- Kruid de fazantenfiles met pezo. Bak deze in boter half gaar. Snijd de files over langs in twee en snijdt zo verder in heel dunne plakjes. Hhou ze warm.
- Breng de champignonsoep aan de kook. Kruiden met wat zout en witte peper.
- Koude boter door soep mixen totdat zich schuim vormt.
- Slagroom licht op kloppen en door de soep mengen. Terug aan de kook brengen
- Mix de truffel carpaccio met extra olijfolie
- Plaats de fazanten sneetjes op de bodem van een soepkom. Giet er de gloed hete soep erover
- Werk af met een paar plakjes champignons, truffelolie en kervel.
Notities
Christer Elfving