Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kabeljauwhaasje met graanmosterdsaus
Porties
4
Ingredienten
600
g
kabeljauw
gereinigde haasjes
1
dl
witte wijn
sjalotjes
gehakte
1
nootje
boter
wat
olijfolie
4
dl
room
beetje
fond
vis
soeplepel
graanmosterd
1
courgette
dille
als garnituur
_____Voor de aardappelen:
1
kg
aardappelen
boter
pezo
weinig
muskaatnoot
Instructies
De kabeljauwfilets worden gekruid met peper en zout en in een pan met boter en een weinig olijfolie gekleurd.
Daarna op een licht geboterde ovenplaat in een warme oven verder laten gaar worden (ongeveer een tiental minuten.).
De gesneden sjalotjes stoven in een weinig boter, bevochtigen met de witte wijn en een weinig laten inkoken.
Daarna voegt men de visfumet en de room toe en dit alles laat men een tijdje inkoken op een zacht vuurtje.
De saus door een zeef doen, de graanmosterd toevoegen en afsmaken.
Op het laatste moment afwerken met een weinig boter.
Ondertussen heeft men de courgette in blokjes gesneden en in een weinig boter en olijfolie gaargebakken en gekruid met peper en zout.
De hertoginnenaardappelen:
We maken een droge puree met boter, peper, zout en een weinig muskaatnoot daaronder mengt men enkele eidooiers.
De puree wordt door middel van een spuitzak met een getande mond op een geboterde plaat gespoten en in een warme oven afgebakken.
Bediening
Op een warm bord legt men onder aan een tweetal soeplepels courgetten daarop plaatst men het haasje dat men lichtjes napeert met de saus.
Op de bovenkant van het bord schikt men de aardappelen en men werkt af met een mooi takje dille.
Notities
Steeds verse vis gebruiken, als groenten zijn prei of spinazie ook mogelijk.