Kabeljauwhaasje met graanmosterdsaus
Porties 4
Ingredienten
- 600 g kabeljauw gereinigde haasjes
- 1 dl witte wijn
- sjalotjes gehakte
- 1 nootje boter
- wat olijfolie
- 4 dl room
- beetje fond vis
- soeplepel graanmosterd
- 1 courgette
- dille als garnituur
- _____Voor de aardappelen:
- 1 kg aardappelen
- boter
- pezo
- weinig muskaatnoot
Instructies
- De kabeljauwfilets worden gekruid met peper en zout en in een pan met boter en een weinig olijfolie gekleurd.
- Daarna op een licht geboterde ovenplaat in een warme oven verder laten gaar worden (ongeveer een tiental minuten.).
- De gesneden sjalotjes stoven in een weinig boter, bevochtigen met de witte wijn en een weinig laten inkoken.
- Daarna voegt men de visfumet en de room toe en dit alles laat men een tijdje inkoken op een zacht vuurtje.
- De saus door een zeef doen, de graanmosterd toevoegen en afsmaken.
- Op het laatste moment afwerken met een weinig boter.
- Ondertussen heeft men de courgette in blokjes gesneden en in een weinig boter en olijfolie gaargebakken en gekruid met peper en zout.
- De hertoginnenaardappelen:
- We maken een droge puree met boter, peper, zout en een weinig muskaatnoot daaronder mengt men enkele eidooiers.
- De puree wordt door middel van een spuitzak met een getande mond op een geboterde plaat gespoten en in een warme oven afgebakken.
- Bediening
- Op een warm bord legt men onder aan een tweetal soeplepels courgetten daarop plaatst men het haasje dat men lichtjes napeert met de saus.
- Op de bovenkant van het bord schikt men de aardappelen en men werkt af met een mooi takje dille.
Notities
Steeds verse vis gebruiken, als groenten zijn prei of spinazie ook mogelijk.