Witloofroomsoepje met garnalen -244-

Print

Witloofroomsoepje met garnalen -244-

Porties 1 liter

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1 prei wit
  • 1 stengel selder
  • 1 kg witloof. grondwitloof
  • beetje boter
  • 1 l Kippenbouillon
  • 1 scheutje room
  • 100 g garnalen
  • peterselie vers gehakte

Instructies

  • De gewassen groentjes fijn snijden en aanstoven in een weinig boter, bevochtigen met de kippenbouillon en een veertigtal minuten laten trekken.
  • Soep mixen en door fijne zeef doen.
  • Op het laatste moment voegt men er de room en de vers gehakte peterselie toe en afsmaken.
  • Bediening
  • In een warm soepbord legt men een beetje garnalen en daarover de warme soep.

Notities

Indien de soep te bitter is kan men dit verhelpen met een weinig suiker.
Scroll naar boven