Asperges. Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm -815-
Porties 4 pers
Ingredienten
- 4 asperges witte
- 4 sneetjes zalm gerookte
- 2 eetlepels chardonnayazijn
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 eetlepel honing lopende
- 4 takjes Dille
- enkele druppels citroensap
- Roze peperbolletjes
- 2 eetlepels olijfolie
- pezo
Instructies
- Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn. Snij ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.
- Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd, de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.
- Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.
- Snij de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing.
Notities
Dresseren
Serveer in martiniglazen.
Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.
Werk af met een takje dille.
Serveer in martiniglazen.
Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.
Werk af met een takje dille.