Chocoladetaart met frambozen coulis -971-

Print Friendly, PDF & Email

 

Afdrukken

Chocoladetaart met frambozen coulis -971-

Porties 8 personen

Ingredienten

  • 200 g suiker
  • 200 g chocolade donkere 70%
  • 160 g eiwit
  • 140 g eigeel
  • boter om in te smeren
  • bakpapier en springvorm
  • cacao
  • chocolade schilfers
  • rozenblaadjes
  • frambozen diepvries
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Smelt chocolade en boter in een ruime pan au bain-marie.
  • Klop het eiwit met 50g suiker stijf.
  • Klop de eigelen met 150g suiker wit.
  • Meng de nu niet te warme chocolade massa onder de eigelen. Meng eerst 1/3 eiwit voorzichtig onder de eigeel-chocolade massa en meng daar na de rest van het eiwit voorzichtig onder de massa.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en besmeer met boter.
  • Giet de helft van de chocolade massa in de vorm en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175° 40 min.
  • Plaats de rest van de chocolade massa in de ijskast.
  • Haal de taart uit de oven en plaatst de taart in de ijskast tot de taart koud is geworden.
  • Verdeel de rest van de chocolade massa erover en laat nog zolang mogelijk in de ijskast staan.
  • Haal de taart uit de vorm en bestrooi met cacao en chocolade schilfers.
  • Snijd de taart en verdeel over borden. Decoreer met rozenblaadjes.
  • Mix de diepvries frambozen met wat suiker in en mixt ze fijn. Serveer met de taart..

Notities

Christer Elfving