Wijntip. Joanis

Joanis
Vin du Pays de Vaucluse nabij Avignon
Cépage : samenstelling van Viognier en Chardonay
Dit wijnhuis produceert wijnen die kwalitatief zeer goed liggen.
Deze Joanis mag de “Appelation d’origine Contrôlée” niet dragen omdat er Chardonay in de wijn is verwerkt.  Deze druif mag echter niet in deze streek worden gebruikt.
Zeer mooi aroma en mooie mond.
Zeer aangenaam bij aperitief, gegrilde vis of vis met saus verwerkt.
Receptentip: osso-buco van staartvis.

Domaine de Cause – Cahors – AC 2000
Dit huis produceert 4 wijnen : een rosé Cahors, le Domaine de Cause, La Lande de Cavagnac en Notre Dame des Champs.
Cépage : samenstelling van Auxerrois en Merlot.
Het gaat hier om een soepele, fruitige, tanninerijke wijn te drinken rond 16 à 18 °C.
Ideaal bij rood vlees, eendenlever, eend en truffel
Receptentip: Blini van aardappel met verse wintertruffel

© de kookvrienden