Appel. Bladerdeegje van Jonagold appel met verse karamel
Porties 6
Ingredienten
- 6 plakjes bladerdeeg 12 op 12
- 3 appelen Jonagold-
- 1 eigeel
- kristalsuiker
- kaneelpoeder
- ______Voor de karamel:
- 200 g kristalsuiker
- 50 g boter
- 3 dl room culinaire
Instructies
- Schil de appels en snij ze in brunoise van 1 cm.
- Bak ze aan in wat boter met kristalsuiker en een snuifje kaneel.
- Zorg dat ze niet te plat worden.
- Laat afkoelen in de koelkast.
- Laat de suiker voor de karamel in een vuurvaste kom lichtjes bruinen met wat water.
- Voeg daarna de boter toe.
- Blussen met de room.
- Opletten voor de dampen die vrijkomen, ze zijn zeer warm.
- Leg nu een 2-tal soeplepels van de appels op de bladerdeegjes en vouw in driehoek toe.
- Doreer met het eigeel en doe nog wat kristalsuiker erop.
- Bak af in de oven gedurende een 12 minuten op 185°C.
- Haal uit de oven, schik op een bord en werk af met de karamelsaus.
- Eventueel is een bolletje ijs hierbij zeer passend.