Mini taartjes met pittige chorizo.
Ingredienten
- bakplaat Silicone. Om cup cakes te bakken. Liefst met een plattere bodem.
- 150 chorizo
- 5 eieren
- 1/4 l room
- 150 g kaas zuivere platte kaas
- wat tomaten gedroogde
- 1 sjalot
- takjes pijpajuin
- bladerdeeg
Instructies
- Men mengt de eieren met de room en de kaas
- Het sjalotje en de pijpajuin snijdt men in fijne stukjes
- De zongedroogde tomaat in een julienne
- De worst snijdt men in mooie niet te grote blokjes
- Dit alles stooft men een weinig niet plat maar zekers beetgaar
- Daarna mengt men dit voorzichtig door de eieren en smaken af opgelet de chorizo is pikant
- De bakvorm smeren we in met boter
- Men bekleed de vormpjes met bladerdeeg
- Vullen deze een ¾ met het vulsel en bakken deze in een voorverwarmde oven gedurende een 20 minuten op 180°
Notities
Worden als aperohapjes lauw opgediend