Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen
Porties 4 pers
Ingredienten
- 2 kippenfilets of billen
- 500 g aardappel. zoete
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- 1 koffielepel paprikapoeder.
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kaneel gemalen
- 1/2 l tomaten gepelde
- 1 l Kippenbouillon
- pezo
- peterselie Platte als garnituur, het liefst niet hakken maar fijn ciseleren
Instructies
- De kip gaarkoken in de bouillon samen met de kruiden. De fijngesneden gewassen groenten op een zacht vuurtje garen
- Het vlees eruit nemen en in brokjes snijden als garnituur bij de soep
- De soep mixen en af smaken
- Indien de groenten mooi klein gesneden zijn hoeft men deze niet te mixen
Notities
Op dienen in een warme kom met als garnituur de kippenblokjes en de fijn versnipperde platte peterselie