Aspergesalade met gemarineerde zalm -911-

Afdrukken

Aspergesalade met gemarineerde zalm -911-

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 400 g zalmfilets zonder vel
  • 4 eieren
  • 1 kg witte asperges
  • 3 citroenen bio
  • 0,5 bussel dille
  • 0,5 ciabatta
  • 0,5 koffielepel kristalsuiker fijne
  • 30 g appelkappertjes
  • 13 eetlepel olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Lime-Pepper’
  • peper
  • fleur de sel
  • zout

Instructies

  • Leg de zalmfilet in een schaal. Besprenkel hem met 3 el olijfolie, bestrooi hem met fleur de sel, enkele draaien van de kruidenmolen ‘Lime-Pepper’, fijngeraspte citroenzeste en ruim de helft van de grofgehakte dille. Snijd 1 citroen in schijfjes en verdeel ze bovenop de vis. Dek af met vershoudfolie, leg er een plankje en een gewicht bovenop (conservenblik of iets anders) en laat min. 1 u in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Scheur de ciabatta in kleine stukjes, verdeel ze over de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en meng met de vingers. Kruid met peper en zout. Bak ze 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!).
  • Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water. Reken 8 min. kooktijd, giet ze af en dompel ze 2 min. in koud water.
  • Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd ze in stukken en kook ze 2 à 5 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Haal ze voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en dompel ze meteen in koud water.
  • Pers 5 cl citroensap en mix het met 7 el olijfolie, 1 el water, de suiker, peper en zout, tot een homogene dressing.
  • Snijd de zalm in sneetjes. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Laat de asperges uitlekken, meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout. Dresseer alles op een schaal of op borden, werk af met appelkappertjes en plukjes dille. Dien koel op, met de croutons.

Notities

Bereidingstijd: 35 min. (+1 u marineertijd)
Tip: #lesswaste: je kunt om het even welk restje (al dan niet oud) brood gebruiken om de croutons te bakken.
Delhaize - Robert