Asperges , gekookt met burrata en gekonfijte kerstomaten -910-
Een Italiaanse twist aan onze Belgische klassieker!
Porties 4 personen
Ingredienten
- 800 g witte asperges
- 300 g burrata 2 bolletjes
- 500 g kerstomaten van verschillende kleuren
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes rozemarijn
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 1 koffielepel tijm gedroogde
- 1 koffielepel rozemarijn gedroogde
- olijfolie
- peper
- fleur de sel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en snipper de knoflook. Meng de gesnipperde knoflook en de gedroogde kruiden met 50 ml olijfolie. Sprenkel de olie over de kerstomaatjes en kruid met peper en fleur de sel. Zet 15 minuten in de oven. Roer regelmatig om
- Schil de asperges en verwijder het uiteinde. Stoom of blancheer de asperges gaar. (8 minuten in kokend water, 16 min stomen in stoommandje of stoomoven – bij een gemiddelde dikte van asperges.)
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
- Verdeel de asperges over borden, leg in het midden de kerstomaatjes en hierop ½ bolletje burrata per persoon. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, wat olie van de kerstomaatjes en een takje verse rozemarijn.
Notities
Libelle - Robert