Hertenkalf met knolselderpuree, aardappelschijfjes en kervel garnituur -877-

Print Friendly, PDF & Email

Afdrukken

Hertenkalf met knolselderpuree, aardappelschijfjes en kervel garnituur -877-

Porties 16

Ingredienten

  • 3 kg hertenkalf filet +/- 3kg
  • 1 knolselder
  • 20 Nicola aardappel
  • 2 l wild fond
  • 1 potje veenbessen konfituur klein potje
  • rode wijn voor de saus
  • 150 g verse kervel
  • pakje boter
  • thijm
  • 6 sjalotten

Instructies

  • Hertenkalf opkuisen, afkruiden en kleuren in de oven op 180° +/- 10min
  • Knolselder in blokjes snijden en garen in de steamer en mixen
  • Nicola aardappels spoelen in schijfjes snijden. In cirkelvorm op bakpapier zetten. Boter , pezo en tijm aanbrengen en garen in de oven.
  • Vlees parures aan kleuren met toevoeging van grof gesneden sjalot en look . Blussen met rode wijn. Wildfond en tijm toevoegen. laten inkoken en afwerken met de gelei
  • Vlees schikken op bord en naperen met de saus. Aardappelschijfjes plaatsen. Toefje knolselder puree opspuiten en afwerken met kervel garnituur