Hertenkalf met knolselderpuree, aardappelschijfjes en kervel garnituur -877-
Porties 16
Ingredienten
- 3 kg hertenkalf filet +/- 3kg
- 1 knolselder
- 20 Nicola aardappel
- 2 l wild fond
- 1 potje veenbessen konfituur klein potje
- rode wijn voor de saus
- 150 g verse kervel
- pakje boter
- thijm
- 6 sjalotten
Instructies
- Hertenkalf opkuisen, afkruiden en kleuren in de oven op 180° +/- 10min
- Knolselder in blokjes snijden en garen in de steamer en mixen
- Nicola aardappels spoelen in schijfjes snijden. In cirkelvorm op bakpapier zetten. Boter , pezo en tijm aanbrengen en garen in de oven.
- Vlees parures aan kleuren met toevoeging van grof gesneden sjalot en look . Blussen met rode wijn. Wildfond en tijm toevoegen. laten inkoken en afwerken met de gelei
- Vlees schikken op bord en naperen met de saus. Aardappelschijfjes plaatsen. Toefje knolselder puree opspuiten en afwerken met kervel garnituur