Zalm, gerookte op een toast met bloemkool -388-

Afdrukken

Zalm, gerookte op een toast met bloemkool

Ingredienten

  • 1 à 2 baguette
  • 1 bloemkool mooie dikke
  • 1 zalm gerookte filet niet gesneden
  • wat olijfolie
  • 25 cl room opklop
  • kappertjes
  • 2 eieren
  • 1 à2 citroenen zestes
  • 1 soeplepel estragon fijn gesneden

Instructies

  • De bloemkool reinigen goed wassen en in kokend gezouten water garen afgieten en in een robocoup fijn mixen
  • Afkruiden peper en zout
  • De room ¾ opkloppen en bij de bloemkool voegen samen met de fijngesneden zeste’s de estragon en de karpertjes en het gehakte hard gekookte eieren mengen en afsmaken
  • Het brood in rondjes snijden besprenkelen met wat olijf olie en in een voorverwarmde oven afbakken
  • Bediening
  • Op een bordje met een dentelle plaatst men de toast daarop de bloemkool mousse en daarop een in bloemvorm sneetje gerookte zalm