Kaas Crouton
Porties 4
Ingredienten
- 4 sneden brood wit , carré
- 1 dl melk
- 1/2 dl room
- 1 eidooier;
- 150 g kaas gemalen
- 2/3 bloem
- 1/3 margarine
- pezo
- muskaatnoot.
Instructies
- Een blonde roux maken (bloem en gesmolten margarine).
- Melk en room toevoegen (beetje bij beetje).
- Koken en wat laten sudderen zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Afsmaken met peper en zout en muskaat.
- ¾ kaas toevoegen en op het laatste de eidooier.
- Door middel van een glas ronde toastjes maken.
- Bestrijken met het beslag (1/2 cm dikte) en de rest van de kaas overstrooien.
- Bewaren in de koelkast voor gebruik.
- Afbakken in de oven op 180°C of in friteuse op 190°C.
- Dien het op een schotel of bordje met dentelle, servietten apart bijgeven.