Varkens gebraad, op lage temperatuur gegaard met primeur groentjes en nieuwe peterselie aardappelen -638-

Afdrukken

Varkens gebraad, op lage temperatuur gegaard met primeur groentjes en nieuwe peterselie aardappelen

Porties 1 personen

Ingredienten

  • 200 g varken Vlees zonder been, carré ; hesp gebraad of schouder
  • krieltjes
  • worteltjes
  • Boontjes
  • spinazie

Instructies

  • Het vlees mooi aankleuren en dan bestrijken met mosterd om daarna te kruiden met peso.
  • Op een braadslede leggen en daarbij wat stukken ui, wortel, selder en tijm en laurier en op een 150° graden bakken. Meerdere malen bedruipen met het bakvet.
  • Bij de gewenste gaarheid? het vlees in een zilver papier een 10 tal minuten rusten.
  • Groenten:
  • krieltjes gaarkoken met pel, pellen en opwerken met boter en gehakte peterselie, peso.
  • Boontjes, worteltjes met groen, broccoli, tomaat opgevuld met verse spinazie
  • Alle groentjes apart garen en op smaak brengen met boter en een sjalotje, afsmaken.
  • De zeer vaste tomaten (geen dikke) uithalen en kruiden.
  • De spinazie in wat gestoofde sjalot en look smelten, af smaken, zoveel mogelijk vocht verwijderen en daarna de tomaten mee opvullen.
  • Saus:
  • een sjalotje stoven, rode wijn aan toevoegen en wat inkoken, daarna de demi glace erbij en op een zacht vuurtje laten trekken.
  • De vlees jus erbij en door een chinees steken, afkruiden en afwerken met wat mosterd en een klontje boter.