Varkens gebraad, op lage temperatuur gegaard met primeur groentjes en nieuwe peterselie aardappelen
Porties 1 personen
Ingredienten
- 200 g varken Vlees zonder been, carré ; hesp gebraad of schouder
- krieltjes
- worteltjes
- Boontjes
- spinazie
Instructies
- Het vlees mooi aankleuren en dan bestrijken met mosterd om daarna te kruiden met peso.
- Op een braadslede leggen en daarbij wat stukken ui, wortel, selder en tijm en laurier en op een 150° graden bakken. Meerdere malen bedruipen met het bakvet.
- Bij de gewenste gaarheid? het vlees in een zilver papier een 10 tal minuten rusten.
- Groenten:
- krieltjes gaarkoken met pel, pellen en opwerken met boter en gehakte peterselie, peso.
- Boontjes, worteltjes met groen, broccoli, tomaat opgevuld met verse spinazie
- Alle groentjes apart garen en op smaak brengen met boter en een sjalotje, afsmaken.
- De zeer vaste tomaten (geen dikke) uithalen en kruiden.
- De spinazie in wat gestoofde sjalot en look smelten, af smaken, zoveel mogelijk vocht verwijderen en daarna de tomaten mee opvullen.
- Saus:
- een sjalotje stoven, rode wijn aan toevoegen en wat inkoken, daarna de demi glace erbij en op een zacht vuurtje laten trekken.
- De vlees jus erbij en door een chinees steken, afkruiden en afwerken met wat mosterd en een klontje boter.