Makreel. Hoppescheuten met gepocheerd eitje en makreel
Porties 10
Ingredienten
- 5 plakjes makreel mooie gerookte
- 20 eieren zeer verse hoeve-
- 1,5 kg hoppescheuten verse
- 1 kg boter geklaarde
- 1/2 fles witte wijn droge
- 2 citroenen
- peterselie. verse
Instructies
- Reinig zorgvuldig de hoppescheuten door het afkraken van de harde stelen.
- Was daarna snel in koud water.
- Laat de boter klaren.
- Zet een kom op met warm water met een scheutje azijn.
- Laat koken en zet dan op een zacht vuur.
- Doe 10 eieren in een potje elk afzonderlijk.
- Laat ze een voor een in het water glijden.
- Met behulp van een lepel lichtjes omwentelen in het water.
- Laat een 3 minuten garen.
- Haal ze uit het water en leg ze op een keukenhanddoek.
- Gaar intussen in een andere pot met licht gezouten kokend water de hoppescheuten gedurende een 5 tal minuten.
- Schrik ze in koud water.
- Ontdoe de 10 overige eieren van het wit.
- Maak een mousseline met de wijn en de eigelen.
- Monteer met de geklaarde boter, afkruiden en een beetje citroensap toevoegen.
- In een pot met vers kokend gezouten water kan men nu de eieren even opwarmen.
- De scheuten even in nog wat geklaarde boter warmen en kruiden.
Notities
Op een warm bord een nestje maken met de scheuten, hierop wat makreel snipperen en het gepocheerd eitje bovenop. Nappeer met de mousseline en werk af met een takje peterselie.