Frisse salade van paprika en boontjes -963-
Porties 5 personen
Ingredienten
- 400 g prinsessenbonen vers of diepvries Ringis
- 400 g paprikareepjes diepvries
- 2 tomaten
- 1 ui
- 100 g feta
- 10 zwarte olijven
Vinaigrette
- 3 eetlepels dragonazijn
- 1 koffielepel zachte mosterd
- 8.5 eetlepels olijfolie of maïsolie
- 1 eetlepels gedroogde oregano
- pezo
Instructies
- Doe de boontjes (diepgevroren boontjes niet ontdooien) en reepjes paprika in een grote pan licht gezouten kokend water. Laat zonder deksel gedurende ± 15 min. beetgaar koken (als u de paprikareepjes liever krokant hebt, voegt u ze na 5 min. aan de boontjes toe). Laat de groenten uitlekken, dek ze af en zet ze koel weg.
- Bereid de vinaigrette: meng alle ingrediënten behalve de olie. Die giet u er heel langzaam bij terwijl u voortdurend roert, zodat de vinaigrette wat dikt.
Notities
Afwerking:
(net voor het opdienen)
Snij de ui in fijne ringen en de tomaat in partjes. Snij de fetakaas in blokjes. Schep de ui, tomaat en feta voorzichtig onder de paprika-boontjesmengeling. Giet er de vinaigrette bij en roer voorzichtig om. Werk af met de zwarte olijven. Voor de liefhebbers kunt u over de salade ook een teentje knoflook snipperen. Colruyt 'Lekker koud'
(net voor het opdienen)
Snij de ui in fijne ringen en de tomaat in partjes. Snij de fetakaas in blokjes. Schep de ui, tomaat en feta voorzichtig onder de paprika-boontjesmengeling. Giet er de vinaigrette bij en roer voorzichtig om. Werk af met de zwarte olijven. Voor de liefhebbers kunt u over de salade ook een teentje knoflook snipperen. Colruyt 'Lekker koud'