Perenquiche met blauwe kaas en walnoten -964-
Porties 8 hapjes
Ingredienten
- 2 peren Durondeau
- 5 takjes tijm verse
- 1 ui
- 150 g ricotta
- 100 g Gorgonzola, blauwgeaderde kaas
- 2 eieren
- 1 eetlepel boter
- 1 rol bladerdeeg vers
- 8 walnootpitten
- zwarte peper
- zout
Instructies
- Snipper de ui fijn. Hak de walnootpitten grof. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de kaas in blokjes. Schil de peren en snij in de lengte in 8.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork.
- Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui glazig.
- Klop de eieren los samen met de ricotta en kruid met peper, zout en de tijmblaadjes. Meng er de gestoofde ui onder.
- Verdeel de stukken peer over het bladerdeeg, overgiet met het eiermengsel en bestrooi met de kaasblokjes en de walnoten.
- Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Notities
Colruyt Lekker koken