Kaastaart, pajotse
Porties 8 porties
Ingredienten
- 1 kruimeldeeg uitgerold
- 500 g kaas magere verse, platte kaas
- 150 g suiker
- 4 eieren
- 1 à 2 appelen
- 6 eetlepels amandelen gemalen
- 2 à 3 druppels amandelextract
- 2 eetlepels maïszetmeel
Instructies
- Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een springtaartvorm van 28 cm diameter en 4 cm hoogte.
- Doorprik het deeg met een vork.
- Snij de geschilde appelen in schijfjes en schik ze naast elkaar op het deeg.
- Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker, de gemalen amandelen en de druppeltjes amandelextract en ten slotte het zetmeel.
- De eiwitten zeer stijf opkloppen en voorzichtig onder het mengsel mengen.
- Dit alles over de appelen gieten en 1 uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden zonder de oven te openen.
- Bediening
- Op een klein bordje eventueel versierd met wat fruit.
Notities
Als je met een naald of vork in de taart prikt moet deze droog zijn.