Krabcreme in courgetterolletjes
Porties 10 hapjes
Ingredienten
- 1 courgette mooie vaste
- 50 g krabvlees
- 1/2 Citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 10 cl room opklop
- pezo
- weinig bieslook
- paprikapoeder.
Instructies
- Spoel de courgette mooi af en snijdt de courgette met behulp van een scherp mes of een fijn schiller in lange dunne repen.
- Dompel deze in kokend gezouten water om deze wat soepeler te maken (wat minder dan een minuut) om deze dan direct in ijswater te leggen zodat deze hun kleur behouden en niet meer verder garen.
- Men legt deze dan op een propere handdoek zodat deze kunnen uitlekken.
- Men knijpt het krabvlees zodat het overtollige vocht uit het vlees is, snijdt deze eventueel in kleine stukjes en we vermengen deze met de geperste ½ citroen, olijfolie, wat fijn versnipperde bieslook, peper en zout en een weinig paprika poeder.
- De room klopt men ¾ op en men vermengt deze dan met het krabvlees en brengen deze op smaak.
- Nu maakt men van de courgetterepen mooie niet te dikke holle buisjes die men dan met de krabroom opvullen.
- Eventueel afwerken met stukjes bieslook en wat paprika poeder.
- Bediening: Op een porseleinen lepeltje die op zijn beurt op een bordje met een dentelle papier ligt.
Notities
De beste krab is chatka maar deze is duur. Dus gebruiken we een goedkopere soort of diepvries krabvlees.