Poire Belle Hélène
Porties 4
Ingredienten
- 4 peren Williams of Conference
- 1 citroen
- 1/2 l witte wijn droge
- 1/2 kaneelstok
- 1/2 steranijs
- 700 g suiker s2
- 1/2 liter water
- 200 g chocolade bittere
- 2 soeplepels room
- 4 cl Poire Williams
- bloemsuiker
Instructies
- Een siroop maken van de wijn, water, suiker , citroensap, kaneelstok en steranijs.
- De peren fijn schillen en ontdoen van kroontje en klokhuis.
- De peren in de siroop gaar koken en laten trekken.
- De chocolade in de room smelten, en op het einde de Poire Williams toevoegen.
- Presentatie:
- De peren in twee snijden.
- In het klokhuis legt men een bolletje vanille ijsroom.
- Naperen met de chocolade en bestrooien met bloemsuiker.
Notities
Geen te rijpe peren gebruiken. Men kan de peren ook in waaiervorm snijden. Eventueel garneren met gekonfijte viooltjes.