Zalm. Beursje van gerookte zalm met garnalen
Porties 4
Ingredienten
- 4 sneden zalm gerookte
- 200 g garnalen grijze
- 1 meloen kleine
- bieslook
- wijnazijn
- olijfolie
- Dille
- pezo
- Mosterd
- Sla gemengde
- radijsjes 1 per persoon
- 1 keizergarnaal per persoon
Instructies
- De meloen schillen en van zijn pitten ontdoen, het sap opvangen !!
- ¾ van de meloen in kleine dobbelsteentjes snijden, de rest ( ¼ ) in kleine bolletjes.
- De overschot van de meloen + het sap fijn pureren in de milkshake (blender) en door een fijne zeef doen.
- De vinaigrette maken : wat mosterd, wijnazijn, olijfolie, het sap van de meloen, peper en zout en de dille in de blender goed mengen.
- De D's van de meloen, de garnalen alsook de fijngesneden bieslook met een weinig vinaigrette mengen.
- Dit alles verdelen in de snede gerookte zalm en op een bord schikken.
- Aan de onderzijde doet men een weinig vinaigrette en de bolletjes meloen
- Afwerken met een weinig gemengde sla (pezo + wat olijfolie).
- Roosje van radijs en de keizergarnaal toevoegen.
- Roosje van radijs : 4 x 2 inkepingen
- in koud water in frigo laten open komen.