Zeetong filet met Rieslingsaus
Porties 4
Ingredienten
- 12 zeetong filets
- 3 à 4 asperges groene en witte
- 80 g garnalen grijze ,gepelde
- sjalotje fijn gehakt
- 3 eidooiers
- 250 g boter hoeve
- Riesling
- citroensap
- pezo
- muskaatnoot.
- 1 takje dille of platte peterselieals garnituur
Instructies
- De zeetongfilets oprollen en in beboterde vuurvaste ovenschotel plaatsen.
- Afkruiden met wat peper en zout, een weinig riesling overgieten en de gehakte sjalot.
- Koel bewaren voor gebruik.
- 4 à 5 minuten in een voorverwarmde oven gaarstoven.
- De gereinigde asperges in schuine stukken van 1 cm lang snijden en beetgaar koken in gezouten water ( de witte en de groene apart).
- Bij gebruik opwarmen in gesmolten boter en afkruiden met peper, zout en muskaat.
- De saus is een mousseline met riesling met als garnituur de gepelde garnalen
- Mousseline: de eidooiers met riesling en peper en zout opkloppen en vermengen met gesmolten geklaarde boter en een weinig citroensap.
- Bediening
- Op een warm bord.
- In het midden de asperges, de zeetongrolletjes rondom en overgieten met de saus.
- Afwerken met een takje dille of platte peterselie.
Notities
De zeetongfilets niet te gaar koken anders hebben we een puree van vis. Alles op het laatste ogenblik bereiden.