Zeetong filet met Rieslingsaus -268-

Afdrukken

Zeetong filet met Rieslingsaus

Porties 4

Ingredienten

  • 12 zeetong filets
  • 3 à 4 asperges groene en witte
  • 80 g garnalen grijze ,gepelde
  • sjalotje fijn gehakt
  • 3 eidooiers
  • 250 g boter hoeve
  • Riesling
  • citroensap
  • pezo
  • muskaatnoot.
  • 1 takje dille of platte peterselieals garnituur

Instructies

  • De zeetongfilets oprollen en in beboterde vuurvaste ovenschotel plaatsen.
  • Afkruiden met wat peper en zout, een weinig riesling overgieten en de gehakte sjalot.
  • Koel bewaren voor gebruik.
  • 4 à 5 minuten in een voorverwarmde oven gaarstoven.
  • De gereinigde asperges in schuine stukken van 1 cm lang snijden en beetgaar koken in gezouten water ( de witte en de groene apart).
  • Bij gebruik opwarmen in gesmolten boter en afkruiden met peper, zout en muskaat.
  • De saus is een mousseline met riesling met als garnituur de gepelde garnalen
  • Mousseline: de eidooiers met riesling en peper en zout opkloppen en vermengen met gesmolten geklaarde boter en een weinig citroensap.
  • Bediening
  • Op een warm bord.
  • In het midden de asperges, de zeetongrolletjes rondom en overgieten met de saus.
  • Afwerken met een takje dille of platte peterselie.

Notities

De zeetongfilets niet te gaar koken anders hebben we een puree van vis. Alles op het laatste ogenblik bereiden.