Lepelhapjes à la landaise -878-
Porties 8
Ingredienten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 schijfje ganzenlever van 40 g
- 8 sneetjes eendenborst gerookte
- 1 peer halve peren op siroop «Taste of Inspirations »
- 8 blaadjes raketsla
Instructions
- Verwijder het vet van de sneetjes eendenborst. Snij de ganzenlever in een aantal driehoekjes gelijk aan het aantal porties en steek tussen de sneetjes. Schik in de lepels.
- Laat de peertjes uitlekken (bewaar 1 eetlepel siroop) en snij in kleine blokjes. Verdeel over de lepels.
- Meng de azijn met de eetlepel siroop.
- Werk elke lepel af met een slablaadje en een weinig saus. Dien dadelijk op.
Notes
Kooktip
Bij gebrek aan lepels: steek elk rolletje eenden filet/ganzenlever met een groot
blokje fruit op een tandenstoker en besprenkel met wat saus.
Variant: Vervang de peren door een rijpe mango. Pureer, in dit geval, 1 eetlepel
vruchtvlees en meng met de azijn.
Bij gebrek aan lepels: steek elk rolletje eenden filet/ganzenlever met een groot
blokje fruit op een tandenstoker en besprenkel met wat saus.
Variant: Vervang de peren door een rijpe mango. Pureer, in dit geval, 1 eetlepel
vruchtvlees en meng met de azijn.
Delhaize