Parmezaantruffels met hazelnoten -879-
Porties 18
Ingredienten
- 150 g kaas verse, in schaaltje
- 100 g hazelnoten gepelde
- 100 g Parmezaanse kaas geraspte
Instructies
- Doe de 2 soorten kaas in een kommetije. Prak ze een beetje met een vork en meng ze goed.
- Doe de hazelnoten in de beker van de hakmolen en laat draaien tot ze gemalen zijn in stukjes, niet in poeder. Giet de stukjes op een groot bord.
- Was je handen met heel koud water en maak kleine kaasballetjes. Rol de balletjes in de gemalen nootjes zodat ze helemaal bedekt zijn. Leg ze één voor één op een bord.
- Bedek het bord met vershoudfolie en laat de balletjes hard worden in de koelkast. Dit duurt ongeveer 1 uur.
- Klaar! Je mag er tandenstokers insteken en opdienen bij het aperitief.
Notities
Kooktip
Je kan de hazelnoten vervangen door pistachenoten.
Wanneer de kaasbereiding te fel aan je handen kleeft, is het omdat je handen te
warm zijn. Spoel ze af en toe onder koud water.
Je kan de hazelnoten vervangen door pistachenoten.
Wanneer de kaasbereiding te fel aan je handen kleeft, is het omdat je handen te
warm zijn. Spoel ze af en toe onder koud water.