Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Aspergetaart
Porties
4
pers
Ingredienten
450
g
asperges
groene
250
g
bladerdeeg
2
eieren
150
ml
room
verse
1/2
tl
mosterd
Dijon
2
eetlepels
Parmezan
vers geraspte
zeezout
zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor tot 210°C.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Snijd het harde deel van de asperges en schil ze 2 cm van het kopje.
Doe ze in de pan, breng opnieuw aan de kook en blancheer de asperges 4 minuten.
Giet ze af en spoel ze na met koud water.
Droog ze af met een schone theedoek.
Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 30 bij 20 cm en leg het op een passende bakplaat.
Leg de asperges in een rij op het deeg, laat een rand van ongeveer 2 cm.
Kluts de eierdooiers en bestrijk de randjes van de taart ermee.
Bak de taart 15 minuten in de oven.
Meng de room met de mosterd, Parmezaanse kaas, de resterende eierdooiers, zout en peper in een kom.
Schep dit mengsel over de asperges en zet de bakplaat terug in de oven.
Bak nog eens 15 minuten tot de taart goudkleurig is aan de bovenkant.
Notities
Serveer direct uit de oven, lauwwarm of koud.