Krieltjes met beenham en tartaar. -899-

 

Afdrukken

Krieltjes met beenham en tartaar. -899-

Porties 6 pers

Ingredienten

  • 6 krieltjes
  • 150 g beenham
  • 1 ei
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 scheut citroensap
  • beetje olie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele zilveruitjes
  • kappertjes
  • enkele augurkjes

Instructies

  • Kook de krieltjes in gezouten water to ze beetgaar zijn. Als ze afgekoeld zijn kan je ze pellen en in dees snijden. ( dit zijn kleine vierkante blokjes van 0.5 cm)
  • Maak met het ei, de mosterd, citroensap en olie mayonaise. Kruid met pezo.
  • Snijd de kappertjes, peterselie, uitjes en augurkjes fijn. Voeg deze mengeling bij de mayonaise.
  • Lepel wat tartaar in een glaasje. Leg daarop blokjes krielaardappelen. Werk af met de beenham en een takje peterselie.

Notities

Van Roy Luc