Konijnenquenelles met aardpeerpuree -898-

 

Afdrukken

Konijnenquenelles met aardpeerpuree -898-

Porties 12 stuks

Ingredienten

  • 1 pakje bladerdeeg vierkant verkrijgbaar in Delhaise
  • beetje paneermeel of panco.
  • 50 g kalfsgehakt
  • 200 g konijn
  • 200 g aardperen geschild.
  • 1 chalot
  • 1 ei
  • 0,5 dl room
  • 75 gr boter
  • beetje cognac
  • enkele salieblaadjes
  • beetje peterselie
  • pezo
  • muskaat
  • 25 cl melk

Instructies

  • Leg het velletje bladerdeeg op een bakpapier en bak in een oven van 180 graden af tot het goudbruin en krokant gebakken is.
  • Schil de aardpeer en kook in melk.
  • Neem het vlees van het konijn (mogen de minder mooie stukken zijn) en hak zeer fijn. Meng met het gehakt, ei en paneermeel, cognac, salie en konijn door mekaar. Breng op smaak met pezo. Rol er kleine balletjes van en bak goudbruin in een beetje boter.
  • Pureer de aardpeer en werk af met boter, room en pezomus.
  • Plaats onderaan in een glaasje wat puree van aardpeer. Leg daarop een balletje. Werk af met wat peterselie en een krokantje van bladerdeeg.

Notities

Van Roy Luc