Sint Jacobsnoten, gemarineerde met gerookte paling -643-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Sint Jacobsnoten, gemarineerde met gerookte paling

Porties 6 personen

Ingredienten

  • 12 coquilles
  • 400 g paling gerookte
  • 1/2 Citroen het sap
  • 1 blaadje gelatine
  • 300 g room
  • 5 radijsjes fijne schijfjes
  • waterkers
  • pezo peper van de molen
  • _____voor de bieslook vinaigrette:
  • 200 ml room
  • 100 ml zure room
  • 2 eetlepel bieslook fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel Citroen sap van
  • pezo
  • vinaigrettekruiden droge

Instructies

  • Maak de gerookte paling schoon, gebruik 100 gram om er mooie dobbelsteentjes van te snijden
  • Doe de overige 300 gram in de cutter.
  • Voeg het sap van een halve citroen, een geweekte gelatineblaadje en 300 gram licht opgeklopte room toe.
  • Kruid met peper en zout. Doe de palingmousse in een spuitzak en leg in de koeling.
  • Maak de bieslookroom.
  • Snij de coquilles in fijne plakjes.
  • Bediening:
  • Neem een plat bord, spuit hier een laagje van de palingmousse op.
  • Schik de plakjes coquille er mooi bovenop.
  • Kruid met peper en zout.
  • Werk af met de blokjes paling, de schijfjes radijs, een lepeltje haringkaviaar en verse kruiden (waterkers, scheuten, cress …). Besprenkel net voor het serveren met bieslookroom.