Kibbeling
Porties 20 hapjes
Ingredienten
- 500 g kabeljauw
- 150 g bloem
- 2 eidooiers
- 1 flesje bier
- viskruiden met zout
- arachideolie of zonnebloemolie om te frituren
- ___Remouladesaus
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels Griekse yoghurt of turkse
- 1 eetlepels bieslook vers geknipte
- 1 eetlepels peterselie vers gehakte
- 1 eetlepels citroensap
- 1 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepels augurk fijngehakte
Instructies
- Snijd de kabeljauw in middelgrote stukken.
- Verhit de olie tot 180 °C.
- Roer in een kom de bloem en eidooiers los en voeg dan net zoveel bier toe totdat je een dik beslag hebt dat blijft plakken aan de vis.
- Breng vervolgens goed op smaak met viskruiden.
- Laat de vis stuk voor stuk in de hete olie glijden zodat ze niet aan elkaar gaan plakken
- Frituur ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een velletje keukenpapier.
- BereidingMeng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar en klaar is je remouladesaus