Sint-Jacobsnoot met asperges
Porties 4
Ingredienten
- 16 st jacobs vruchten
- 4 asperges witte
- 4 asperges groene
- peterselie platte
- kippenpasta
- 10 cl room
- 100 g boter
- weinig azijn rode wijn
- pezo
- muskaatnoot.
- boter
- olijfolie
Instructies
- men reinigt de asperges en snijden deze in schuine stukjes van
- ongeveer 2 cm en staemen of koken deze beetgaar daarna
- peper en zout e een weinig muskaat noot. De st jacobs nootjes
- worden gereinigt en verweiderd van de koraal. Deze bakt men op
- op het allerlaatste ogenblik in boter en wat olijf olie zeer vlug juist
- goed aankleuren en kruiden ( juist warm van binnen anders zijn
- deze te droog)
- de saus men maakt een reduktie van wat wijn azijn en kippen
- boullion, voegen er wat room bij en laten terug inkoken
- roeren er de harde boter door en brengen op smaak
- opdienen
- op een warm indien mogelijk een rechthoekig bord
- plaats men 4 lepels asperges de nootjes erop en rondom
- enkele streepjes saus de rest van de saus dient men apart op
- afwerken met platte peterselie